torsdag 27 april 2017

Fritanytt från Silverdansen

Hänt i månaden!
  • Påsklov: på tisdagen hade vi Barnens val. Då fick barnen välja två aktiviteter (baka, pyssla, skogen, iMovie eller sporthallen) som vi sedan genomförde innan och efter lunch. På onsdagen hade vi planerat en promenad till Kottebanan, men regnet och kylan gjorde att vi var kvar på fritidshemmet. Vi tog en slingrande promenad inne och åt vår fika i en koja på Stjärnan. Vi hoppas på bättre tur med vädret nästa gång.
  • Treaklubben träffades den 24 april och grupperna från förra gången bytte plats och aktivitet.
  • Den 18 april skulle vi ha haft nästa Vänskapsträff, men pga sjuk personal fick vi ställa in L Den flyttades en vecka och den 25 april delade vi åter upp oss och umgicks över avdelningsgränserna. Utegruppen fick känna på april-vädret och hade både regn, snö och sol på en halvtimme!
Händer framöver!
  • Enligt Lgr 11 ska fritidshemmets undervisning behandla hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling. Därför har vi anmält oss till ”Vi håller rent”. Det är Håll Sverige rent som anordnar Skräpplockarveckor varje år. Den 2 maj ska vi plocka skräp i Silverringen. Den här aktiviteten ger oss också möjligheten att prata om att vi ska vara rädda om vår närmiljö och skola. För vi känner ju ingen som slänger skräp, eller hur….
  • Den 9 maj är det Fritidshemmens dag! Det firar vi på eftermiddagen och mer info kommer.
  • Nästa Vänskapsträff är den 16 maj kl. 14.30-15.15. Hämtar ni ert barn mellan dessa tider vet ni att vi är utspridda i huset och det är OK att hämta när träffen är klar.

Kom ihåg!
  • Semesterlappen skulle var tillbaka den 21/4, så har ni inte lämnat den så gör det så fort som möjligt!

A-frita 0725-747508                               B-frita 0761-259538
C-frita 0722-354688                               F-frita 0725-747509


Mvh Silverdansens fritidshem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar