fredag 5 maj 2017

Info vecka 18

Hej hemma!  

Nu hoppas vi verkligen att våren är här och att meteorologerna har fel om att det ska komma snö nästa vecka.

I svenska har vi repeterat ordklasserna verb, substantiv och adjektiv. Vi fortsätter med detta och även försöker jobba klart med Språkskrinet. Vi kommer också jobba lite extra med stavning.

På matematiken har vi repeterat våra räknesätt. Vi fortsätter med repetition i alla former under nästa vecka också. Träna gärna lite extra på klockan och multiplikationstabeller hemma.

I torsdags såg vi en film om Bronsålder och Järnåldern, spännande. Det är dags att börja jobba med dessa eror nu. Vi kommer också att titta på en tidslinje och lära oss att läsa av en sådan. Vi har läst och svarat på frågor. Nästa vecka fortsätter detta jobb.

Idag har vi efter lunch firat att vi är klara med de nationella proven. Vi har tittat på film och mumsat på isglass. J

Victoria (vår student) har haft tre matematiklektioner om volym och massa med halva klassen. Hon fortsätter med andra halvan under nästa vecka.

OBS: På tisdag 9/5 är läxhjälpen inställd för att det är fritidshemmets dag och det kommer att firas på däcket för de som har frita!

Länkar en inbjudan till Vårkvällen. Vi kommer att visa lite vad vi jobbar med i klassrummet och Ni kommer också ha möjlighet att titta på de nationella proven tillsammans med Ert barn. LÄNK: VÅRKVÄLL

Det är också dags för utvecklingssamtal, denna gång kommer vi att titta på de kunskapsprofiler, omdömen samt summera och blicka framåt! Vi skickar hem det pappret på måndag. Tänk på att ringa in så många tider ni kan så ska vi försöka lösa så alla får en tid som passar. 

Vecka 19:
Måndag: Vanlig skoldag
Tisdag: Cirkusidrott, Läsläxa Otto kap 30  (Johanna & Petter är inte i klassen, vi finns på skolan och rättar NP)
Onsdag: Slöjd
Torsdag: Cirkusidrott
Fredag: Vanlig skoldag


Ha en skön helg!

Mattias, Johanna, Victoria & Petter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar