fredag 19 maj 2017

Info vecka 20

Hej hemma!  

Nu är det visst sommar, vädret är verkligen ombytligt. Man hinner inte vänja sig antingen kallt och blåsigt eller som idag jättevarmt. Idag har vi haft nästan en hel dag med andra aktiviteter än skoljobb. Vi började med Silverspelen där vi tillsammans i faddergrupper tävlar i olika grenar. Jättekul och fantastiskt väder. Vi avslutar dagen tillsammans i idrottshallen med det sista storsjunget för terminen.
Samtalen har börjat, trevligt att ses tillsammans med Era barn!
I svenska den här veckan har vi fortsatt med att jobba klart med det allt. Vi fortsätter med verb, substantiv och adjektiv. 

I matematik är det även här arbete med repetition. Vi har lite häften med uppgifter som repeterar det mesta! Vi fortsätter nästa vecka och även med multiplikationstabeller.

Tema Forntiden i SO har tyvärr fått ligga på is den här veckan vi försöker fortsätta med läsförsåelse om bronsåldern nästa vecka.
I måndags hade vi en efterlängtad teknikdag, vi började dagen i våra klassrum med att enskilt fundera över hur man skulle kunna bygga en bil. Efter rasten träffades vi i kulturrum där vi först hade en diskussion om näthat. Vi pratade om hur viktigt det är att man inte skriver elaka saker till varandra på nätet. Det blev en intressant diskussion som drog ut lite på tiden. Efter lunchrasten träffades vi i grupper med elever blandade från alla treor. Nu skulle de presentera sina ritningar och bestämma sig för en som kunde passa eller göra en ny. Vilket material behöver vi till vår bil? Eleverna berstämmer vem som tar med vad till nästa träff (måndag 22/5).

I onsdags var vi på glassfest på Frinavet, de informerade om allt roligt som kommer att hända i sommar. J  Alla fick med sig information om detta hem, anmälningarna till deras aktiviteter startar på måndag 22/5 och det var först till kvarn. Så vill ni och Era barn delta ta kontakt med Frinavet.


Vecka 21:  
Måndag: Teknikdag
Tisdag: ”Hushoppardag” De elever som börjar på Navestadsskolan hälsar på!, LÄSLÄXA sista kapitlet ”Festbordet” (Ingen idrott)
Onsdag: Slöjd 
Torsdag:, RÖD DAG. Skolan stängd! LEDIGA!
Fredag: Klämdag. Skolan stängd! LEDIGA!

Ha en skön helg i sommarvärmen!!

Johanna, Petter, Mattias & Gunilla

En påminnelse från Navestadsskolan:

Till vårdnadshavare:

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 23 maj kl.18:00-ca 19:30!

Ni kommer får träffa ert barns mentor som presenterar sig och skolan, visar lokalerna samt svarar på frågor. Skolledningen deltar också under kvällen.

Varmt välkomna!

/ Lisa Bergendahl, rektor åk 4-6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar