fredag 9 juni 2017

Info vecka 23

Hej hemma!  

Sista veckobrevet för årskurs 3. Vill börja med att tacka för det här läsåret det har varit ett mycket lärorikt och roligt år.
I augusti var vi i skogen tillsammans med C-klasserna och plockade blåbär som vi gjorde goda smoothies av. Vi festade tillsammans i innerringen. Sedan fortsatte det med en helt fantastisk lägervistelse på Getsjötorp där vi badade/paddlade kanot och hade det mysigt. På kvällen såg vi en underbar stjärnhimmel vilket vi kunde koppla ihop med tema Rymden. Vi jobbade på under hela höstterminen och vi tränade både på svenska och matematik men även SO. Vi har tittat på kartor och försökt att lära oss läsa av dem. Vi har också jobbat med jordgloben. Vi hade en trevlig kväll i december där vi samlade in pengar till Musikhjälpen som hade tema Alla barns rätt att gå i skolan.  När det sedan var dags för julavslutning sjöng vi tillsammans med de andra treorna ”Tänd ett ljus”, det var en fin avslutning i kyrkan där vi hade Yosef som konferencier samt Sofia som hjälpte rektorn hålla tal. På vägen till kyrkan var det äntligen vår tur att bära facklorna i tåget, spännande och lite läskigt J.
Vårterminen började med full fart vi åkte på skridskoutflykt. Vi har haft temaveckor och ”hjärtpysslat” och sjungit tillsammans. Sedan var det dags att börja repetera för att de nationella proven skulle göras. Det var repetition och träning i det mesta. Uppställning, multiplikation, bråk, division, klockan mm. När det sen var dags proven, gick det bra. Vissa delprov var lite kluriga. Vi firade att proven var slut med film och glass. Som pris för lyckade läslovsbingon hade vi taco och filmmys tillsammans på skolan. Roligt att göra något annat än skoljobb tillsammans.
Under teknikdagarna fick vi möjlighet att tillsammans i tvärgrupper konstruera en bil, vi hade sedan en ramp som de skulle rulla på. Vissa bilar rullade bättre än andra ;)  
Vi har haft tema Forntiden, vi har under detta tema lärt oss mycket om hur man kan se spår av istiden men även spåren vid Himmelstalund där det finns fornlämningar i form av hällristningar. Vi hade en trevlig torsdag tillsammans med de andra treorna trots att vädergudarna inte var med oss denna gång.

Nu är det bara tre dagar kvar på denna termin, på måndag går vi i hela C-laget till Ensjön på förmiddagen. Eleverna börjar som vanligt 8.20. Det kommer finnas möjlighet att bada för de som vill, så glöm inte att packa ner badkläder och handduk i sådant fall! Eleverna kommer bli bjudna på glass och ska inte ta med något att äta. Vi äter lunch på skolan som vanligt.
På tisdag åker vi Östergötland runt, då är vi borta hela dagen så tänk på matsäck, fika och dricka. Det är ok med en glasspeng på 25 kr.
På onsdag är det bra om eleverna har med sig en påse så vi kan packa ner alla saker som de ska ha med sig hem. Tänk på att påminna barnen att ta med extrakläder/gummistövlar/regnkläder som ligger i kapprummet.

Nästa vecka:
Måndag: C-laget har trevligt tillsammans vid Ensjön.
Tisdag: Östergötland runt 8-17 bifogar informationen igen!! Matsäck mm  
Onsdag: Sovmorgon för de som har lämnat in lappen, annars skoldag från 8:20 Ta med en påse !
Skolavslutning på kvällen, eleverna samlas utanför kapprummet 17:15, avslutningen börjar 17:30.

Ha en fantastisk helg och tack än en gång för detta år!
Vill önska er en härlig sommar och ett stort lycka till!

Kramar från Johanna, Mattias och Petter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar