fredag 22 september 2017

Veckobrev v.38

Hej hemma!
På matematiklektionerna skedde repetition av siffran 2. Vi hann även med att ”bingla”, vilket är ett interaktivt läromedel inom ämnet. Förra fredagen skickades elevernas inloggnings-uppgifter hem via elevmappen. Ni får gärna testa på och träna extra på bingel hemma. Under veckan jobbade eleverna med bokstaven L. Vi formade bokstaven med lera, spårade, skrev ord/meningar, arbetade i bokstavsboken och lekte bokstavslekar. Under vårt besök i skogen fick eleverna till uppgift att samla eklöv. Detta för att sedan kunna skapa egna eklöv till vårt egna årsträd. Engelskalektionen fokuserade på kroppsdelar, vilket passar bra med vårt nuvarande tema kropp och hälsa.
Viktig info:
Från nästkommande vecka (v.39), kommer eleverna ha idrott en gång i veckan (men längre tid), björnar på måndagar och vargar på torsdagar. Detta för att få en bättre kvalité på undervisningen samt att barnen inte ska behöva stressa vid ombyte och duschning.
Alla elever som cyklar till skolan MÅSTE ha cykelhjälm! Enligt lag måste alla barn under 15 år ha hjälm när de cyklar. Påminn era barn hemma om hur viktigt det är att skydda sitt huvud.
Nästa vecka:

Måndag: Idrott (inne) - Björnar
Tisdag:  
Onsdag: Skogen
Torsdag: Idrott (inne) - Vargar
Fredag: Vattenlek för 1C, Elevens val
Ha en skön helg!
Hälsningar,

Matilda Lina Eva Petter Mattias Jenny Jennifer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar