fredag 15 september 2017

Veckobrev vecka 37

Hej hemma!
Efter ”Hälsoveckan” så känner vi oss friska och starka! Vi har blivit bjudna på frukt eller grönsak varje rast. Det har erbjudits gympa och basket. Vi har introducerat vårt nya tema ”kropp & hälsa”. Det startades med en temadag i måndags i form av teater som väckte tankar till diskussion och avslutades med kost-snack, klassrumsgympa och avslappning. I torsdags sprang eller gick vi Skoljoggen, alla kämpade riktigt hårt. Hela skolan gick eller sprang 960 varv = 960 km. Bra jobbat av alla! På matematiken så har vi inlett vårt arbete med vår sifferbok och introducerat Bingel (länk till bingel.se). På Svenskan ”bakade” eleverna bokstaven R med playdough deg.
Ert barn har med sig ett informationspapper om Bingel hem idag (fredag) så att ni tillsammans kan gå in och utforska plattformen hemma.

Viktig info:
På måndagar och torsdagar så måste ni se till att eleverna har med sig idrottskläder, handduk och inneskor. Vår idrottslärare hälsar att de inte får delta utan inneskor på grund av skaderisken! Har ni frågor kring detta, vänligen kontakta Idrottsläraren Martin. De som inte är ombytta kommer att gå en promenad tillsammans med en vuxen. Björnarna börjar 8.10 vid huvudentrén på måndagar.
En påminnelse om att boka ”lära känna-samtalen”. Anmälan till samtalen sker på forumet Doodle. Nedan sker en beskrivning av hur ni går tillväga:
  1. Gå in på länken i den klass ditt barn går (Se nedan)
  1. Välj EN samtalstid som passar er genom att klicka i motsvarande ruta.
  2. Skriv erat barns namn, så att vi tydligt ser vem som kommer på samtalet.
På tisdag är det dags för fotografering!
I helgen är det lusdagar! Var med och hjälp till att bekämpa lössen genom att luskamma ditt barn. Papper om lus-dagarna skickades hem i pappersform idag (fredag).
Länkar till luspapper: Info till vårdnadshavare, Info om löss
Nästa vecka:
Måndag: Idrott (inne)
Tisdag: Fotografering   
Onsdag: No/So-lektion i skogen
Torsdag: Idrott (inne)
Fredag: Vattenlek för 1C, Elevens val för 1A & 1B


Ha en skön helg!
Hälsningar,

Matilda Lina Eva Petter Mattias Jenny Jennifer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar