fredag 6 oktober 2017

Veckobrev v.40


Hej där hemma!
Det här var en kort vecka. Vi har dock hunnit en hel del ändå. På svenskan har vi börjat bekanta oss med vår läsebok. Boken handlar om Asta. Bea och Cesar som tillsammans har en klubb (ABC-klubben). Vi har tittat på bilder på karaktärerna och funderat kring dem. Vi har också läst första kapitlet tillsammans och eleverna är verkligen sugna på att läsa mer om ABC-klubben. Nästa vecka kommer vi skicka hem boken för första gången. Vi läser kapitel två i skolan på måndag och läxa till måndag vecka 42 blir kapitel tre. Läxan fungerar på följande sätt; ni läser tillsammans hemma varje dag. Om eleven kan läsa så läser hon/han. Om eleven inte kan läsa så läser en vuxen eller ett syskon högt. Titta på bilderna och prata kring dem. Vad ser ni på bilderna? Vad händer? Vad tror eleven händer i nästa kapitel? Vi skickar hem en sorts läslogg där ni kan fylla i något litet varje gång ni läst. Hur går det? Vad tycker eleven om lässtunderna? osv. När eleven blir redo så kommer vi att skicka hem en bok med mer text.

På matematiken har vi arbetat med siffran fyra samt pratat om den första matteläxan. Den andra matteläxan fick ni hem i tisdags. Läs och genomför uppgiften tillsammans med barnet. Hör av er om ni har frågor kring läxor eller annat!

I onsdags blev det tyvärr ingen skogsutflykt. Vi var istället i klassrummen och arbetade med olika trädgåtor. Eleverna hade mycket bra koll på de träd som vi arbetat med. Det var riktigt roligt att höra deras tankar kring våra gåtor och vad som kännetecknar olika träd.
Veckans grej of the day handlade om äpplet. Be gärna eleverna att berätta hemma något kort om äpplet hemma. Visste ni tillexempel att världens minsta äpple är inte större än ett rönnbär? Nästa veckas ledtråd är: Med denna blir du en “fena” på att simma.

Nästa vecka:
Måndag: Idrott (inne) - Björnar. Läsläxan delas ut för första gången.
Tisdag: Matematikläxan, Sifferdeckaren, ska lämnas in
Onsdag: Skogen
Torsdag: Idrott (inne) - Vargar
Fredag: Vattenlek 1C
 Bilder från genomgången av Sifferdeckaren:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar