fredag 13 oktober 2017

Veckobrev v.41

Hej allihopa!
Den här veckan har vi verkligen känt av att hösten är här, på alla sätt!
Vädret har varit både kallt, blåsigt och regnigt. Det är viktigt att alla elever har ordentliga utekläder med sig varje dag. Eleverna är ute varje rast och vi går till skogen de flesta onsdagar, oavsett vädret. Kolla gärna över vad barnen har på sina krokar, så att det finns extrakläder o dyl.

I onsdags var vi i skogen och spanade efter svampar. Vi fotograferade svamparna vi hittade och sedan gick vi tillbaka till klassrummet för att lära oss mer om svampens delar. Be gärna eleverna berätta hemma om det de lärt sig.

Vi har arbetat vidare med siffran fyra, bokstäver, spelat mattespel och avslutat Kropp & Hälsa temat. Avslutningen var en ”Kahoot” – en slags frågesport som eleverna arbetar med på lärplattor. Det var mycket uppskattat och enkelt för eleverna att tydligt se vad de lärt sig.

Veckans Grej of the Day var simfötter/simfenor. Vi hade också en diskussion kring hur vi människor har härmat naturen när vi uppfinner olika hjälpmedel. Prata gärna hemma kring ämnet. Kan ni komma på fler sätt som vi härmat naturen? Nästa veckas ledtråd är ”Strålande Nobel kvinna”.¨

Just nu går det löss på skolan. Kolla ordentligt i barnens hår, gör behandlingar och kamma ofta, så att vi får stopp på spridningen!

Inför v 42:
Måndag: Idrott (björn), läsläxa
Tisdag: Sifferdeckaren
Onsdag:
Torsdag: Idrott (varg)

Fredag: Bad 1C

Ha en skön helg
Eva Lina Matilda Petter Jennifer Jenny Mathias

Bilder från onsdagens utelektion
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar