fredag 20 oktober 2017

Veckobrev vecka 42

Hej där hemma!

Här kommer lite info om veckan:
Den här veckan har vi arbetat med siffran fem på olika vis. Vi har pratat om hur klockan ser ut när den är fem, även ordningstalet fem samt delat upp talet i fem-kompisar. Vi har även modellerat problemlösning och gått igenom hälften och dubbelt.
När det kommer till svenskan så har vi läst nästa kapitel i ”den magiska kulan” och arbetat med detta. Vi påminner därmed om att lämna in läsläxan på måndag!
I onsdags var vi ute i inneringen och lekte lekar under vårt nya tema, hösten. Vi har under denna och nästa vecka två studenter från Linköpings universitet på plats. De heter Elin och Victoria. De kommer att vara ansvariga för våra NO lektioner under dessa veckor.
Veckans Grej of the Day var Marie Curie då ledtråden var ”Strålande Nobel kvinna”. Vi pratade om vad ett Nobelpris är och hur man kan göra för att få det.

Nästa vecka är det FN – vecka, vilket innebär att hösttemat tar paus och fokus läggs på att diskutera Barnkonventionen, rättigheter och skyldigheter m.m. På tisdag den 25/10 anordnar Navestad mot våld en releasefest för skivor och dikter som både nuvarande och tidigare elever har varit delaktiga i. Detta sker kl. 10-11 i Navestad centrum för F-3.

Inför v 43:
Måndag: Idrott (björn)
Tisdag: FN - release fest i Navestad centrum
Onsdag: No - ute
Torsdag: Idrott (varg)

Fredag: Bad 1C (sista gången)
Trevlig helg!
Lina Eva Matilda Petter Jenny Jennifer Mathias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar