fredag 27 april 2018

Veckobrev vecka 17


Hej där hemma!

På svensklektionerna arbetade vi med bokstaven J. Dessutom fortsatte arbetet med tema våren, då vi jobbade med läsförståelse. Lärarstudenterna Kristoffer och Mikaela var under veckan i klass 1A och 1C. De ansvarade för matematiklektionerna. Mer ingående arbetade eleverna med mönster och talmönster. Vi jobbade då i arbetshäften, hade dansprogrammering, konstruerade mönster och ”kahootade”. Våra lärarstudenter kommer att vara i våra klasser även under v.18 och 19.

 I SO:n fortsatte arbetet med värdegrund. Under veckans NO lektion fokuserades vätskor. Vi pratade om siraps och schampos egenskaper. Dessutom fick eleverna blanda dessa vätskor tillsammans med vatten och komma fram till förklaringar till varför saker och ting händer. Veckans GOTD var Lego. Ledtråden till nästkommande veckas GOTD är: Iskall kunglighet i frack.

Info kring nästa vecka:

På torsdag åker hela skolan till Stadium arena för att ha idrottsdag. 1:orna samlas utanför kapprumsdörren kl.08:40. Det är viktigt att eleverna kommer i tid, då bussen mot Stadium arena avgår 09:00. Vi beräknas vara tillbaka i skolan senast kl.14:00. Eleverna behöver komma idrottsklädda till skolan. Packa med inomhusskor, vattenflaska, litet mellanmål, tallrik/matlåda och bestick. Skolan packar med lunch till idrottsdagen.

V.18

Måndag: Ledigt

Tisdag: Ledigt

Onsdag: Läs- och skrivläxa kap.20

Torsdag: Idrottsdag på Stadium arena, idrotten utgår för igelkottar.

Fredag:

Ha en skön helg och trevlig Valborg
Lina, Eva, Matilda, Jennifer, Jenny, Mattias, Mimmi och Malte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar